Music Blog iti pune la dispozitie cele mai noi stiri din muzica, coveruri, versuri, videoclipuri noi, melodii noi, biografii, albume noi, muzica noua si multe altele [...]

Cred ca mai totata lumea a auzit noua melodie a lui Michel Teló, "Ai se eu te pego" care se pare ca face senzatie pe internet de cateva saptamani, eu zic ca era si greu sa nu auzi piesa asta pentru ca [...]

Tocmai ce am ascultat noul album semnat DOC - "Lucrare de control", mi-a placut asa mult incat am zis sa il pun si aici pentru cei ce vor sa il asculte. Eu spun ca este un album ce merita ascultat, o [...]

Woodkid - Iron un videoclip foarte bine realizat din punctul meu de vedere, de aceea l-am si postat aici. Voi ce parere aveti [...]

Este vorba despre noul mixtape semnat Nane. Mixtape-ul are 24 de piese care sunt mixate de Dj Undoo. Printre invitati îi găsim pe: Hashoo, Bad News Brown, Drei Ros, Zhao, DJ Undoo și Doddy. Mi jos găsiti [...]

Stiri din muzica - Music Blog Michel Telo - Ai se eu te pego DOC – Lucrare de control (Download) Woodkid - Iron (Videoclip) NANE – MOTIVATIE (Download)

Biografie: Andra


Andra a inceput sa cante de la o varsta frageda, dar primul spectacol l-a sustinut pe scena Casei de Cultura din Campia Turzii, la varsta de 7 ani, unde a cantat ca invitata de onoare la un concurs „Tip Top Minitop". In repertoriul ei a fost printre altele si o piesa de-a interpretei Whitney Houston - „I Will Always Love You".


In aceeasi perioada, ANDRA a cantat si muzica populara, participand si la un concurs national intitulat „Pe fir de balada", care a avut loc la Targu Jiu. In cadrul acestui concurs a primit mentiune. Avea doar 9 ani. Doi ani mai tarziu, i se acorda Premiul Intai la Festivalul Concurs de Interpretare Folclorica „Toamna Ariesana" organizat de Centrul pentru Valorificarea Creatiei Artistice Cluj.
A mai participat la diverse concursuri de muzica usoara, in cadrul sectiei de interpretare, acumuland premii si distinctii speciale.


ANDRA isi doreste foarte mult sa-si faca o cariera in muzica usoara, fapt pentru care hotaraste impreuna cu tatal ei, Alexandru Mihai, sa participe la un concurs pentru admiterea in scoala minivedetelor. Concursul a fost organizat in Bucuresti la initiativa regizorului Titus Munteanu, iar ANDRA a fost acceptata impreuna cu alti 11 copii, din 450 de participanti...


Un astfel de talent innascut nu putea sa scape ochilor compozitorilor. Asa ca la varsta de 14 ani, ANDRA inregistreaza un album la studioul „Dr. Costi", un album de 10 piese in stilul R&B si pop-dance, remarcandu-se printr-o interpretare inconfundabila si printr-o voce pe masura.

Primul album numit simplu „Andra", s-a bucurat de un mare succes din care au fost extrase doua single-uri pentru videoclip: „In noapte ma trezesc" si „Eu as da", care au devenit hit-urile anului. Dupa o luna de la aparitia single-ului „In noapte ma trezesc", ANDRA este nominalizata la Premiile Industriei Muzicale Romanesti la trei sectiuni: Pop, Dance si R&B unde a fost rasplatita cu premiul pentru cel mai bun proiect de debut.
ANDRA este asaltata de toata mass-media, interviurile, invitatiile la emisiuni si concertele devenind din ce in ce mai dese.


In anul 2002, este recunoscuta drept cea mai buna artista pop datorita voturilor primite din partea publicului, premiu oferit de revista Popcorn. Apoi incep sa curga premiile: votul publicului la selectia pentru concursul de muzica usoara Cerbul de Aur, locul IV la Sectiunea Creatie in cadrul Festivalului de la Mamaia cu piesa compozitorului Viorel Gavrila „E vina ta", Discul de Aur pentru cel mai bine vandut album!
La aceasta data, ANDRA are deja un al doilea album intitulat „Dragostea mea", de pe care alte doua piese au devenit hit-uri: „As vrea"si „Un ocean de-ai fi".


In februarie 2003, ANDRA obtine premiul pentru cea mai buna voce a momentului la Festivalul Cantecului de Dragoste si urmeaza nominalizari ale MTV Romania: cea mai buna artista dintr-un videoclip, cea mai buna voce feminina si pentru Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc in Edinburg - Scotia, unde ANDRA a fost prezenta. Tot in anul 2003 primeste premiul pentru cea mai rapida ascensiune de la Societatea Nationala de Radio si un premiu de excelenta oferit de Primaria Sectorului 1 Bucuresti. A mai participat la Festivalul Mamaia 2003, in cadrul sectiunii Creatie cu piesa lui Costi Ionita, „Cu roze ma alinti", fiind foarte apreciata de public si nu numai!


In octombrie 2003, ANDRA vine cu un nou album, de data aceasta editat de casa de discuri Space Music & Film. Primul extras pe single este „Vreau sarutarea ta", piesa realizata in duet cu Tiger 1, fost component al trupei Fun Factory. „Vreau sarutarea ta" a avut un succes extraordinar la mass-media, si, desigur, si la marele public.
Ca o recunoastere a faptului ca este una dintre cele mai valoroase artiste din Romania, ANDRA este nominalizata in 2004 la Premiile Radio Bucuresti pentru titlul de cel mai bun interpret, alaturi de nume mari ca Stefan Banica Jr. si Nicola.


La concursul Eurovision, ANDRA a iesit pe locul intai in prima semifinala, demostrandu-si inca o data valoarea artistica, atat prin castigarea votului publicului cat si cel al membrilor juriului de specialitate.
2007 este anul in care Andra incepe colaborarea cu MediaPro Music prin lansarea pe piata, impreuna cu fratele ei Sandel Mihai, a primului sau album de muzica folclorica intitulat "De la frate la sora". In foarte scurt timp albumul primeste pe rand "Discul de Aur", apoi "Discul de Platina", urmand ca in prima zi a lunii decembrie, cei doi artisti sa primesca din partea casei de discuri trofeul "Discul de Diamant". Andra si Sandel Mihai sunt singurii artisti din Romania care au primit acest premiu in anul 2007!

La data 15 mai 2009, Andra a lansat albumul "Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine". Andra a lansat noul ei album, intitulat "Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine".

Lansarea oficiala a avut loc la Hard Rock Cafe pe 18 iunie. Amfitrionul serii a fost sotul artistei, Catalin Maruta, in club aflandu-se in jurul orei 21.00 o serie intreaga de artisti, precum: Zero, Smiley (si Laura Cosoi), Miki, Vunk, Marcel Pavel sau Gabriel Cotabita.

Andra a cantat de aceasta data cu o trupa condusa de Andrei Tudor marcand astfel un nou pas al carierei sale.

LP-ul contine 10 piese, printre care si single-ul "Femeia". Pe langa aceste melodii, pe CD este inclus si un bonus track, adica un cover dupa piesa "Tragedy" a cunoscutului cantaret Marc Antony. Marius Moga, Adi Cristescu, Cristi Nistor si Smiley au colaborat la realizarea acestui album.

Pe 6 septembrie 2009, in cea de-a treia seara a evenimentului Tuborg Green Fest, din Parcul Izvor Andra a avut un recital alaturi de Stefan Banica Junior. Dupa ce s-a lansat oficial la varsta de 14 ani cu un album care a purtat chiar numele ei, Andra s-a afirmat rapid, vocea si stilul ei inconfundabil asigurandu-i succesul pe scena autohtona.

In prima jumatate a lunii noiembrie 2009, Andra a filmat un videoclip pentru piesa "Colt de suflet".Inregistrata in colaborare cu Adi Cristescu, melodia face parte de pe albumul "Iubeste-ma astazi, iubeste-ma maine". Regizorul videoclipul "Colt de suflet" a fost Iulian Moga, iar filmarile s-au desfasurat in 5 locatii diferite pe parcursul a mai bine de 24 de ore. Andra a abordat pentu noul material un look mai sexy, la realizarea caruia a fost ajutata Andrei Manea – machiaj, Camelia Negre - hair styling si Ina - styling vestimentar.

Andra a primit premiul "Maestro" in cadrul galei Premiilor Forumului Muzical Roman 2009, care a avut loc pe data de 7 decembrie. Festivitatea de premiere a avut loc la Sala Mica a Palatului National al Copiilor din Bucuresti, incepand cu ora 19.00. Forumul Muzical Roman este un for de opinie lansat in anul 2000 de catre personalitati ale vietii muzicale, iar colectivul care a stabilit cui revin premiile editiei 2009 este compus din Costin Popa, Grigore Constantinescu si Smaranda Oteanu Bunea.

In weekendul 5-7 decembrie Andra a filmat un videoclip pentru colinda 'Deschide usa, crestine'. Piesa apare pe albumul 'Vis de iarna'. Filmarile pentru Deschide usa, crestine s-au desfasurat langa Brasov, pe 3 decembrie, in regia lui Petre Nastase. Deschide usa, crestine a anticipat campania de iarna `Iubesc Sarbatorile la Pro Tv International`, pentru a le aduce tuturor celor aflati departe de casa toate motivele pentru a se bucura de sarbatorile de iarna in stil traditional romanesc, in orice colt al lumii s-ar afla. Trezita la 4 dimineata, Andra si-a facut bagajele, s-a asternut la drum si a sosit la Fundata, in judetul Brasov in jur de 8.30. Plina de buna dispozitie si energie, in ciuda orei matinale, Andra a inceput filmarea videoclipului, in regia lui Petre Nastase, la Biserica Sfintul Nicolae din Fundatica.

Pe 21 decembrie 2009, Andra a primit trofeul sectiunii "Interpreti vocali" in cadrul galei Zece pentru Romania 2009, ce a avut loc la Ateneul Roman.

De Dragobete, pe 24 februarie 2010, Andra si Catalin Maruta au fost rasplatiti la Premiile VIP cu titlul de "Cel mai mediatizat cuplu".

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Stiri din muzica
------> Filme online