Music Blog iti pune la dispozitie cele mai noi stiri din muzica, coveruri, versuri, videoclipuri noi, melodii noi, biografii, albume noi, muzica noua si multe altele [...]

Cred ca mai totata lumea a auzit noua melodie a lui Michel Teló, "Ai se eu te pego" care se pare ca face senzatie pe internet de cateva saptamani, eu zic ca era si greu sa nu auzi piesa asta pentru ca [...]

Tocmai ce am ascultat noul album semnat DOC - "Lucrare de control", mi-a placut asa mult incat am zis sa il pun si aici pentru cei ce vor sa il asculte. Eu spun ca este un album ce merita ascultat, o [...]

Woodkid - Iron un videoclip foarte bine realizat din punctul meu de vedere, de aceea l-am si postat aici. Voi ce parere aveti [...]

Este vorba despre noul mixtape semnat Nane. Mixtape-ul are 24 de piese care sunt mixate de Dj Undoo. Printre invitati îi găsim pe: Hashoo, Bad News Brown, Drei Ros, Zhao, DJ Undoo și Doddy. Mi jos găsiti [...]

Stiri din muzica - Music Blog Michel Telo - Ai se eu te pego DOC – Lucrare de control (Download) Woodkid - Iron (Videoclip) NANE – MOTIVATIE (Download)

Biografie: 50 Cent




50 Cent (numele real Curtis Jackson) s-a nascut la data de 6 iulie 1976 in districtul Jamaica din Queens, New York City, New York, SUA. El este unul dintre cei mai faimosi rapperi din lume, faima datorata celor doua albume, "Get Rich or Die Tryin'" si "The Massacre", care i-au adus foarte multe premii.

Cariera:
In 2002, 50 Cent a semnat cu Eminem, care l-a condus catre un succes major in 2003. Diversitatea rimelor lui 50 Cent a venit din faptul care el a trait cu adevarat toate lucrurile despre care alti rapperi doar cantau: droguri, crime, detentie, injunghieri si impuscaturi.
Cu toate ca a avut un succes imens pe piata muzicala, 50 Cent nu a uitat de unde a inceput si i-a ajutat pe membrii trupei G Unit sa devina cunoscuti. Cu toate acestea, pana la lansarea celui de-al treilea album, (Curtis, 2007), however, 50 Cent a inceput sa isi piarda credibilitatea in fata hip hop-rilor “conservatori” in momentul in care a inceput sa cante mai mult pop-rap.
Nascut in Queens, 50 Cent si-a pierdut mama care a murit cand el avea 8 ani. Tatal sau l-a parait si l-a lasat in grija bunicii. In adolescenta, a urmat modelul mamei sale si a inceput sa se zbata pentru a castiga bani. Traficul de cocaina s-a dovedit a fi o afacere fructuoasa pentru 50 cent, asta pana in ’94, cand a fost arestat in repetate randuri.
Inceputul carierei lui 50 Cent a fost in 1996, cand Jam Master Jay, de la Run – D.M.C i-a dat o caseta cu beat-uri si l-a pus sa rapp-uiasca pe ele. Impresionat de ceea ce a auzit, Jay l-a semnat pe 50 Cent cu label-ul sau, JMJ Records. Din pacate, colaborarea nu a dat roade si 50 Cent a semnat cu TrackMasters, o casa de productie cunoscuta pentru colaborarile cu Nas si jay Z. Asa a inceput lucrul la albumul sau de debut, “Power of the dollar”, pe care au fost incluse hit-uri ca "Your Life's on the Line," "Thug Love" (featuring Destiny's Child), and "How to Rob." Track-urile au atras atentia asupra versurilor lui 50 Cent, care descria cum i-ar jefui pe niste mari rapperi. Acest succes avea sa se intoarca impotriva sa. Dupa lansarea single-ului “How to rob”, 50 Cent a fost injughiat. La scurt timp, in luna mai a anului 2000, chiar inainte de lansarea albumului “Power of the dollar” 50 Cent a fost impuscat de 9 ori de catre un asasin platit. Cu toate acestea, rapper-ul a supravietuit insa nu se poate spune acelasi lucru si despre albumul sau, care nu a mai fost lansat pe piata.
In urmatorii doi ani, 50 Cent a format G unit impreuna cu Tony Yayo si Lloyd Banks si s-a intors la rap-ul underground. Mixtape-urile cu track-urile lui 50 Cent i-au castigat rapper-lui respectul pe strazile NY. La scurt timp, Eminem l-a semnat pe 50 Cent. Pentru albumul “Get rich or die tryin’”. 50 cent a lucrat cu Dr. Dre si Eminem. Piesa “Wanksta”, care a fost inclusa pe soundtrack-ul filumului “8 Miles”, a pregatit terenul pentru lansarea hit-ului “In da club”.
Pana in 2003, cand albumul “Get rich or die tryin’” a ajuns pe rafturi, 50 cent era deja o figura cuntroversata in industria muzicala din cauza scandalurilor in care a fost implicat precum moartea la Jam Master Jay. Acest lucru s-a reflectat in succesul albumului, care in numai 5 zile a fost vandut in 872.000 de copii, pozitionandu-se pe piata ca cel mai bine vandut album din 1991 incoace. Mai tarziu in acelasi an, dupa hit-uri precum “21 questions” si P.I.M.P, 50 Cent si-a facut debutul alaturi de G Unit prin intermediul albumului “Beg for Mercy”. Pe acest material au fost incluse hit-uri precum “Stunt 101” si “Wanna get to know u”.
In martie 2005, 50 Cent a scos pe piata cel de-al doilea album “The Massacre”, care a fost vandut in peste 10 milioane de exemplare in toata lumea datorita unor hit-uri precum “Dico inferno”, “Just a lil bit” si “Candy Shop”.
Urmatorul album a lui 50 Cent nu s-a mai bucurat de acelasi succes. “Curtis” a avut vanzari dezamagitoare datorita supraexpunerii rapper-ului in presa si pe piata. Dupa ce single-urile
"Straight to the Bank" and "Amusement Park," nu au avut efectul scontat, lansarea oficiala a albumului “Curtis” a fost amanata. Inca doua single-uri "I Get Money" si "Ayo Technology" au fost lansate pe piata iar videoclipul piesei "Follow My Lead" putea fi gasit pe internet cu o luna inainte de lansarea pe posturile TV. Acest lucru l-a nemultumit pe 50 Cent, care i-a acuzat pe cei de la Interscope ca pun in pericol vanzarile albumului sau.

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Stiri din muzica
------> Filme online