Music Blog iti pune la dispozitie cele mai noi stiri din muzica, coveruri, versuri, videoclipuri noi, melodii noi, biografii, albume noi, muzica noua si multe altele [...]

Cred ca mai totata lumea a auzit noua melodie a lui Michel Teló, "Ai se eu te pego" care se pare ca face senzatie pe internet de cateva saptamani, eu zic ca era si greu sa nu auzi piesa asta pentru ca [...]

Tocmai ce am ascultat noul album semnat DOC - "Lucrare de control", mi-a placut asa mult incat am zis sa il pun si aici pentru cei ce vor sa il asculte. Eu spun ca este un album ce merita ascultat, o [...]

Woodkid - Iron un videoclip foarte bine realizat din punctul meu de vedere, de aceea l-am si postat aici. Voi ce parere aveti [...]

Este vorba despre noul mixtape semnat Nane. Mixtape-ul are 24 de piese care sunt mixate de Dj Undoo. Printre invitati îi găsim pe: Hashoo, Bad News Brown, Drei Ros, Zhao, DJ Undoo și Doddy. Mi jos găsiti [...]

Stiri din muzica - Music Blog Michel Telo - Ai se eu te pego DOC – Lucrare de control (Download) Woodkid - Iron (Videoclip) NANE – MOTIVATIE (Download)

Biografie: Puya


Dragos Gardescu ,cunoscut sub numele de Puya ,este mezinul unei familii modeste dintr-un cartier din periferia bucuresteana.Cu toate ca a avut o viata deloc usoara a reusit sa-si impuna punctul de vedere pe scena muzicala romaneasca inca din anul 1994.

Alaturi de Sisu a infintat trupa La Familia, dand nastere unui stil muzical relativ nou pentru anii 1994-1995. La inceput cantau in deschiderea concertelor trupei B.U.G. Mafia. Cu mult inainte de a fii cunoscuti la nivel national,lumea arata un interes deosebit pentru piesele celor doi tineri pentru stilul lor original. "Nicaieri nu-i ca acasa"a fost unul dintre cele mai bine vandute albume.
Acesta contine hitul "Tupeu de borfas" care a rulat timp de luni bune pe singurul post muzical de televiziune din aceea vreme din Romania. Astfel, "La Familia"au deveniti cunoscuti in toata tara.

Primul album solo trebuia lansat in anul 2000, dar nu s-a mai lansat deloc pentru ca desi masterul era gata, casa de discuri nu a mai lansat materialul din cauza faptului ca aparuse pe internet cu cateva luni inainte.Albumul continea colaborari cu Delia Matache, Uzzi, Paula Selling sau M&G. Albumul circula pe internet cu titlul "Pina la capat in felul meu".

In anul 2001 au fost lansate albumele "Familiarizeaza-te" si "Bine ai venit in paradis"care le-au adus aprecierea fanilor si a criticilor de gen. Piesele vorbesc depre problemele din cartier, ambii atat de familiarizati cu acestea.

In 2003 au fost lansate albumele "Viata buna"si "Punct si de la capat".Piesa "Zi de zi " a fost interzisa de CNA dupa doar 3 saptamani de la difuzare. Desi din punct de vedere muzical anul 2003 a fost plin de succese Sisu a fost arestat pentru consum si trafic de droguri si condamnat la 3 ani de inchisoare. A fost eliberat conditionat in anul 2005 insa la scurt timp a fost arestat din nou fiind gasit in posesia unei mari cantitati de droguri. Puya a continuat sa mearga inainte si nu s-a oprit nici cand trupa B.U.G. Mafia i-a interzis sa mai foloseasca numele "La Familia". Puya a afirmat ca cei de la B.U.G. Mafia i-au cerut suma de 15000 de euro pentru a putea folosi numele in continuare. Reactia sa a fost simbolica: a inregistrat single-ul "Foame de bani" in care critica dur atitudinea baietilor de la Bug Mafia. In 2005 Sisu si Puya infinteaza label-ul "Scandalos Music" si Dj Wicked intra oficial in componenta trupei.

In anul 2006 Puya impreuna cu Aras initiaza si desfasoara o ampla campanie antidrog in licee din intreaga tara.Campania este intitulata "Invata sa alegi". In acelasi an, Puya joaca rolul unui taximetrist in filmul "Legaturi bolnavicioase", film regizat de Tudor Giurgiu.

In 2007 Sisu si Puya infinteza Ong-ul "Agentia Spartacus", Ong dedicat apararii drepturilor detinutilor si a persoanelor implicate in anchete penale. Puya intenteza proces trupei B.U.G. Mafia in care cere anularea inregistrarii numelui "La Familia" la OSIM iar Tribunalul Bucuresti le da castig de cauza.

In anul 2008 Puya isi incepe cariera solo cu albumul "Muzica de tolaneala si depravare" ,care se doveste un mare succes.Tot in 2008 se inscrie in Partidul Verde insa renunta dupa o scurta perioada.

In 2009 Puya lanseaza albumul "Romanisme", urmat in 2010 de "Romanistme II" albume ce marcheaza o schimbare in cariera artistului. "Nu merg pe ideea ca muzica trebuie sa ramina cum era odata sau auzi des sintagma - melodiilea alea din 98 erau tari - lumea se schimba in jurul nostru. Multi dintre cei care strigau "La Familia" pe "Tupeu de borfas" au copii, neveste, doua servicii si din ce in ce mai putin timp petru muzica. Mi-am propus sa readuc hip hop-ul la radio si in cluburi. E o alta generatie. Cu siguranta nu toti o sa aprecieze schimbarea pe care am facut-o, dar nu imi este frica de critici" declara Puya.

Sursa: cinemarx.ro

Share this post:

Digg it StumbleUpon del.icio.us Google Yahoo! reddit

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Stiri din muzica
------> Filme online